Dry Needling

Onze specialist: Mijke Horevoorts
Dry needling is een behandeltechniek die gericht is op het ‘uitschakelen’ van triggerpoints. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op deze manier snel en langdurig ontspannen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een acupunctuurnaaldje.

Hoe voelt dry needling aan?
Het inbrengen van het naaldje voelt u vrijwel niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich lokaal even aan. Dit geeft kortdurend een soort kramp gevoel. Daarna ontspant de spier weer en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid en stijf aan, maar dat is meestal van korte duur.

Wat is een triggerpoint?
Een triggerpoint is een verkrampt plekje in een spier, dat naast lokale drukpijn ook vaak pijn of een dof, zwaar gevoel op afstand veroorzaakt. Andere klachten zijn vaak: bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten, verminderde kracht in de betrokken spieren, pijn-ontwijkend gedrag (u gaat ‘anders’ bewegen).

Hoe kunnen triggerpoints ontstaan?

  • Acuut, door bijvoorbeeld een verkeerde beweging of ongeval
  • Chronisch, door bijvoorbeeld een langdurig verkeerde houding
  • Langdurige overbelasting van arm, nek en /of schouder bij gebruik van computer
  • Blessures/overbelasting bij sporters
  • Langdurige afwezigheid van beweging door bv gips/sling
  • Psychologische factoren als stress
  • Te strakke kleding of het verkeerd dragen van tas/rugzak

Meer informatie op www.dryneedling.nl

Locatie Koningshaven

013 5366289
kruisvaardersstraat@flenter.nl

Update betreffende de maatregelen voor het Corona virus

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die ingesteld zijn door de overheid en het RIVM is besloten het aantal behandelingen dat uitgevoerd wordt te minimaliseren. Dit houdt in dat alle behandelingen die niet op medische grond noodzakelijk worden geacht, voorlopig worden geannuleerd. Indien mogelijk zal worden gekeken of wij u kunnen blijven begeleiden door middel van telefonisch contact of oefeningen op papier. Hierover zal in overleg tussen therapeut en patiënt besloten worden. Onze praktijken zullen op werkdagen van 9.00 tot 14.00 bereikbaar zijn voor telefonisch contact om vragen en onduidelijkheden te beantwoorden. U kunt ook altijd terecht via de e-mail. Wij wensen iedereen veel sterkte en gezondheid toe. Het volledige team van Fysiotherapie Flenter.

You have Successfully Subscribed!