Oedeemtherapie

Onze specialisten: Karin Aldenkamp en Nathalie Dammers
Hebt u een gevoel van spanning of stuwing van de huid, een pijnlijk of tintelend gevoel of een toename van de omvang van uw armen, benen, romp of hoofd? Mogelijk hebt u last van oedeem. Dat is een vochtophoping, veroorzaakt door een verstoorde balans in de aan- en afvoer van vocht. 

Vormen van oedeem

  • Lymfoedeem (doordat lymfeklieren verwijderd of beschadigd zijn, bijvoorbeeld bij borstkanker)
  • Veneus oedeem (door beschadiging aan de bloedvaten, door trombose of bij cardiale insufficiëntie)
  • Lipoedeem (door een stoornis in de aanmaak van vetweefsel)
  • Traumatisch oedeem (na een operatie, sportblessure of ongeval)

Therapievormen
U kunt bij oedeemtherapie denken aan manuele lymfedrainage, compressietherapie, lymfetaping, oefentherapie, ademtherapie, voorlichting en adviezen. Daarnaast kunt u een behandeling krijgen met Deep Oscillation, een in de diepte (Deep) doordringende trilling (Oscillation). Deze behandelmethode geeft – in combinatie met manuele lymfedrainage – vaak een extra goed effect. We gebruiken deze therapie ook succesvol bij de behandeling van littekens of decubitus.

Therapiedoel
Het doel van oedeembehandeling? Het betreffende lichaamsdeel dunner krijgen,

de bewegingsmogelijkheid en -functionaliteit vergroten en het onaangename gevoel verminderen. 

Beweegprogamma’s
Uit onderzoek komt steeds duidelijker naar voren dat beweging positieve effecten heeft op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Dit geldt zowel tijdens als na het ziekteproces. 

Kleine groep
Karin Aldenkamp en Nathalie Dammers organiseren beweegprogramma’s van een uur in groepjes van maximaal drie personen. U gaat samen met lotgenoten aan de slag. Er is altijd een therapeut aanwezig die het op u afgestemde beweegprogramma begeleidt en zo nodig bijstelt. Na afloop hebt u de gelegenheid om na te praten met de andere deelnemers en de therapeut.

Meer informatie over oedeem vind u op www.nvfl.nl

Locatie Koningshaven

013 5366289
kruisvaardersstraat@flenter.nl

Update betreffende de maatregelen voor het Corona virus

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die ingesteld zijn door de overheid en het RIVM is besloten het aantal behandelingen dat uitgevoerd wordt te minimaliseren. Dit houdt in dat alle behandelingen die niet op medische grond noodzakelijk worden geacht, voorlopig worden geannuleerd. Indien mogelijk zal worden gekeken of wij u kunnen blijven begeleiden door middel van telefonisch contact of oefeningen op papier. Hierover zal in overleg tussen therapeut en patiënt besloten worden. Onze praktijken zullen op werkdagen van 9.00 tot 14.00 bereikbaar zijn voor telefonisch contact om vragen en onduidelijkheden te beantwoorden. U kunt ook altijd terecht via de e-mail. Wij wensen iedereen veel sterkte en gezondheid toe. Het volledige team van Fysiotherapie Flenter.

You have Successfully Subscribed!