Oedeemtherapie

Onze specialisten: Petra Flenter en Eva Verhoeven
Hebt u een gevoel van spanning of stuwing van de huid, een pijnlijk of tintelend gevoel of een toename van de omvang van uw armen, benen, romp of hoofd? Mogelijk hebt u last van oedeem. Dat is een vochtophoping, veroorzaakt door een verstoorde balans in de aan- en afvoer van vocht.

Vormen van oedeem

  • Lymfoedeem (doordat lymfeklieren verwijderd of beschadigd zijn, bijvoorbeeld bij borstkanker)
  • Veneus oedeem (door beschadiging aan de bloedvaten, door trombose of bij cardiale insufficiëntie)
  • Lipoedeem (door een stoornis in de aanmaak van vetweefsel)
  • Traumatisch oedeem (na een operatie, sportblessure of ongeval)

Therapievormen
U kunt bij oedeemtherapie denken aan manuele lymfedrainage, compressietherapie, lymfetaping, oefentherapie, ademtherapie, voorlichting en adviezen. Daarnaast kunt u een behandeling krijgen met Deep Oscillation, een in de diepte (Deep) doordringende trilling (Oscillation). Deze behandelmethode geeft – in combinatie met manuele lymfedrainage – vaak een extra goed effect. We gebruiken deze therapie ook succesvol bij de behandeling van littekens of decubitus.

Therapiedoel
Het doel van oedeembehandeling? Het betreffende lichaamsdeel dunner krijgen,

de bewegingsmogelijkheid en -functionaliteit vergroten en het onaangename gevoel verminderen.

Beweegprogamma’s
Uit onderzoek komt steeds duidelijker naar voren dat beweging positieve effecten heeft op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Dit geldt zowel tijdens als na het ziekteproces.

Kleine groep
Karin Aldenkamp en Nathalie Dammers organiseren beweegprogramma’s van een uur in groepjes van maximaal drie personen. U gaat samen met lotgenoten aan de slag. Er is altijd een therapeut aanwezig die het op u afgestemde beweegprogramma begeleidt en zo nodig bijstelt. Na afloop hebt u de gelegenheid om na te praten met de andere deelnemers en de therapeut.

Meer informatie over oedeem vind u op www.nvfl.nl

Locatie Koningshaven

013 5366289
kruisvaardersstraat@flenter.nl

Let op

vanaf 27-3 is onze praktijk op Korvel verhuisd naar Gezondheidscentrum Korvelse Kerk.U vindt ons op het Korvelplein 184 in de Kerk. Het ligt schuin tegenover onze oude locatie.

You have Successfully Subscribed!