Manuele therapie

Onze specialisten: Martijn van Akkerveeken en Ton de Kort
Hebt u gewrichtspijn of kunnen uw gewrichten minder goed bewegen? Manuele therapie richt zich op de behandeling van klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen.

Veel voorkomende klachten

  • Hoofd- en nekpijn, samen met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek- en schouderklachten, met pijn die uitstraalt tot in de armen
  • Klachten hoog in de rug, samen met rib- en borstpijn
  • Klachten laag in de rug, eventueel met uitstralende pijn naar de benen
  • Artrose van de heup
  • Bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek
  • Kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten

Behandeling
De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. U voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de pijn. Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Bewegelijkheid
Gewrichten kunnen ook een te grote beweeglijkheid hebben. Dit kan leiden tot instabiliteit en klachten. In dat geval leert de manueel therapeut u via specifieke trainingsadviezen hoe u uw gewrichten door middel van spieren stabieler maakt.

Meer informatie over manuele therapie vind u op www.nvmt.nl

Locatie Koningshaven

013 5366289
kruisvaardersstraat@flenter.nl

Update betreffende de maatregelen voor het Corona virus

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die ingesteld zijn door de overheid en het RIVM is besloten het aantal behandelingen dat uitgevoerd wordt te minimaliseren. Dit houdt in dat alle behandelingen die niet op medische grond noodzakelijk worden geacht, voorlopig worden geannuleerd. Indien mogelijk zal worden gekeken of wij u kunnen blijven begeleiden door middel van telefonisch contact of oefeningen op papier. Hierover zal in overleg tussen therapeut en patiënt besloten worden. Onze praktijken zullen op werkdagen van 9.00 tot 14.00 bereikbaar zijn voor telefonisch contact om vragen en onduidelijkheden te beantwoorden. U kunt ook altijd terecht via de e-mail. Wij wensen iedereen veel sterkte en gezondheid toe. Het volledige team van Fysiotherapie Flenter.

You have Successfully Subscribed!