Psychosomatische fysiotherapie

Onze specialist: Bernard Boink
Hebben uw lichamelijke klachten een psychische oorzaak? Bijvoorbeeld door spanning (stress, overspannenheid, burn-out), angst- of paniekstoornissen (hyperventilatie) of depressieve klachten? Dan kunt u terecht bij onze specialistische fysiotherapeut. 

Inzicht
Psychosomatiek is de verbinding tussen lichaam en geest. Tijdens de behandeling probeert Bernard Boink inzicht te krijgen in uw klachten. De afgelopen tien jaar is er veel nieuwe kennis over psychische klachten verzameld. Vroeger werd gezegd dat de klacht ‘tussen de oren’ zat. Nu weten we dat dit klopt. In het brein ligt het limbisch systeem, dat de emoties aanstuurt. Eenvoudig gezegd: het pretzenuwstelsel (parasympatisch zenuwstelsel) of het stresszenuwstelsel (sympathisch zenuwstelsel) wordt ‘aangezet’. 

Therapie
Bernard Boink geeft handvatten om lichaamssignalen te herkennen en zo mogelijk te sturen. Hij past ontspanningsoefeningen (lichaamsbewustwording), ademoefeningen (adembewustwording), balansoefeningen en grondingsoefeningen toe. Alles wat we loslaten – van een veertje tot een loden bal – gaat naar de grond. Ook als we de spierspanning loslaten, krijgen we meer contact met de onderlaag: meer steun, grond, basis. Dan gaan lichaamsfuncties zoals ademhaling vanzelf. Tot slot proberen we de technieken direct toepasbaar te maken in het dagelijks leven.

Meer informatie over psychosomatische fysiotherapie vind u op www.kngf-nfp.nl en www.psychosomatische-fysiotherapeuten.nl

Locatie Koningshaven

013 5366289
kruisvaardersstraat@flenter.nl

Update betreffende de maatregelen voor het Corona virus

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die ingesteld zijn door de overheid en het RIVM is besloten het aantal behandelingen dat uitgevoerd wordt te minimaliseren. Dit houdt in dat alle behandelingen die niet op medische grond noodzakelijk worden geacht, voorlopig worden geannuleerd. Indien mogelijk zal worden gekeken of wij u kunnen blijven begeleiden door middel van telefonisch contact of oefeningen op papier. Hierover zal in overleg tussen therapeut en patiënt besloten worden. Onze praktijken zullen op werkdagen van 9.00 tot 14.00 bereikbaar zijn voor telefonisch contact om vragen en onduidelijkheden te beantwoorden. U kunt ook altijd terecht via de e-mail. Wij wensen iedereen veel sterkte en gezondheid toe. Het volledige team van Fysiotherapie Flenter.

You have Successfully Subscribed!